RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Balint Pastor: Neću biti gradonačelnik

Marijana Tolimir | 24. jun 2020. | 13:04 | Politika

Balint Pastor: Neću biti gradonačelnik

Nosilac liste SVM na lokalnim izborima, Balint Pastor, izjavio je da su zadovoljni izbornim rezultatima, budući da su duplirali broj glasova u odnosu na izbore 2016. godine. On je stavio tačku na spekulacije i rekao da neće biti gradonačelnik, jer će to biti onaj ko je pobedio na izborima, što je kako kaže, govorio i u kampanji.

Pastor se zahvalio svima koji su im ukazali poverenje i istakao da su ostvarili ogroman uspeh – čak duplo više mandata u Skuptini grada nego pre četiri godine- sa 11 na 22, odnosno 29,43 odsto glasova izašlih birača.  Kako je rekao, poslednji put su ostvarili takav izborni rezultat pre 16 godina, kada su dali i gradonačelnika.Govoreći o o tome da će on biti gradonačelnik, Balint Pastor je tu mogućnost odbacio, rekavši da će to biti pobednik na izborima, odnosno iz redova Srpske napredne stranke. Međutim, rekao je da u narednim godinama Subotičani mogu da računaju na njegovo veće angažovanje i prisutnost u gradu.

Odgovarajući na pitanje o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Pastor je rekao da smatra za prirodno da budu deo vlasti, naročitozbog toga što niko nije osvojio apsolutnu većinu u Subotici.

Savez vojvođasnskih Mađara osvojio je većinu u mesnim zajednicama Zorka, Željzničko naselje, Palić, Hajdukovo, Šupljak, Bački Vinogradi, Čantavir, Kelebija, Mali i Veliki Radanovac, kao i Bačko Dušanovo.

Ostale vesti iz ove kategorije