RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U Harambašićevoj kanalizacija, na Muškom štrandu nov vodovod

Marijana Tolimir | 6. jul 2020. | 10:47 | Društvo

U Harambašićevoj kanalizacija, na Muškom štrandu nov vodovod

I ove godine lokalna samouprava konkurisala je za pokrajinska sredstva za rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i dobila sredstva za dva projekta. Jedan će obezbediti nove vodovodne priključke u turističkom delu Palića, pre svega u Vikend naselju, dok će drugim biti potpuno obnovljena kanalizacija u Harambašićevoj ulici.

Harambašićeva ulica odavno je planirana za kompletnu obnovu. Prva na red je došla kanalizacija, koja je kako objašnjavaju u nadležnom preduzeću, najzahtevnija i u veoma lošem stanju, a sama mreža je veoma plitko postavljena. Vrednost investicije je 9,5 miliona dinara, od čega Pokrajina finansira 48 odsto. Kako pojašnjavaju u JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće potrebno još oko milion dinara za prevezivanje mreže za oko 26 priključaka.

Drugi projekat je izgradnja i izmeštanje vodovodne cevi u Novosadskoj ulici i na Muškom šptrandu na Paliću, koje je kako dodaje naš sagopvornik, postalo neophodno sa izgradnjom Akva parka. I tu će biti novih priključaka, pre svega u Vikend naselju.
 

Projekat staje 16,9 miliona dinara, od čega Pokrajina pokriva 68 odsto, a ostatak od 5,4 miliona lokalna samouprava.

Ostale vesti iz ove kategorije