RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

PU „Naša radost“ od septembra pohađaće rekordan broj mališana

Aleksandra Orlić | 7. jul 2020. | 11:48 | Društvo

PU „Naša radost“ od septembra pohađaće rekordan broj mališana

Preliminarne liste upisa dece u PU „Naša radost“ izašle su juče, dok se konačni rezultati očekuju 24. jula. Iz predškolske ustanove kažu da je ove godine vladalo najveće interesovanje do sada, te će narednu školsku godinu pohađati rekordan broj mališana, njih 4.430, što je za stotinu više u odnosu na prethodnu.

PU „Naša radost“ ove godine putem eUprave, pristilo je 1.183 zahteva za upis dece koja do sada nisu pohađala vrtiće ove ustanove, od kog broja je oko 300 mališana ostalo na listi čekanja. Kako je nedavno otvoren još jedan objekat, mesta sada ima za oko 4.400 najmlađih sugrađana, odnosno za 106 dece više u odnosu na prethodnu godinu.

Preliminarne liste za upis izašle su juče, dok će konačne biti objavljene 24. jula. Rok za žalbe otvoren je do sredine ovog meseca, a budući da je i dalje na snazi zabrana ulaska u službene prostorije i vrtiće za roditelje, primedbe se podnose isključivo telefonskim putem, ili e-mailom: komisijazaupis@gmail.com.

Roditelji čija deca se po prvi put upisuju u vrtić, pre polaska u kolektiv, treba da prikupe zdravstveni list deteta i potvrdu da je dete uredno vakcinisano. Iz PU „Naša radost“ dodaju da još nemaju tačne informacije kako će rad ustanove biti organizovan od septembra, premda se on trenutno odvija sa kapacitetom popunjenim do 50 dosto, ali će svakako pratiti instrukcije Vlade odnosno Kriznog štaba za postupanje s decom i za rad u vrtićima.

Ostale vesti iz ove kategorije