RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počeo upis u srednje škole

Aleksandra Orlić | 9. jul 2020. | 12:50 | Društvo

Počeo upis u srednje škole

Upis u srednje škole za male maturante počeo je danas i trajaće i sutra. Ove godine on se može obaviti preko portala eUprava ili lično u prostorijama srednjeobrazovnih ustanova. Ekipa TV Subotica, proverila je kako protiče prvi upisni dan u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Osmaci su sinoć mogli da vide u koju srednju školu su raspoređeni, kada je Ministarstvo prosvete objavilo konačni raspored po obrazovnim profilim. Za mladog Ognjena Pokornića, ovo je bio znak da je na dobrom putu da ostvari svoju želju i postane veterinar, budući da je stekao sve uslove da se nađe na listi za upis na novootvorenom smeru u Hemijsko-tehnološkoj školi i obrazuje se za  veterinarskog tehničara.

Po rečima direktora Hemijsko-tehnološke škole, Nikole Matkovića, u situaciji kada se broj učenika iz generacije u generaciju smanjuje, vrlo su zadovoljni kako ovogodišnji upis protiče. Najveće interesovanje đaka vladalo je za smerom veterinarski tehničar, koji je popunjen 100 odsto, a potom i za pekara, te tehničara za industrijsko-farmaceutsku tehnologiju.

Iako je roditeljima i učenicima dostupan onlajn upis, stiče se utisak da se većina ipak odlučila za tradicionalan način, odnosno da to obavi lično. U ovoj školi sve je organizovano u skladu sa merama i preporukama koje je propisala Vlada.

Upis u srednje škole može se obaviti danas i sutra, lično ili preko portala eUprave, u terminu od 8 do 15 časova. Danas će biti objavljena i slobodna mesta na koje mogu konkurisati neraspoređeni učenici, dok će drugi upisni krug biti realizovan u ponedeljak, 13. jula. 

Ostale vesti iz ove kategorije