RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Eko centar i papagajnica u Zoo-vrtu zatvoreni do daljnjeg

Aleksandra Orlić | 13. jul 2020. | 12:18 | Društvo

Eko centar i papagajnica u Zoo-vrtu zatvoreni do daljnjeg

Kako je Gradski štab za vanredne situacije doneo Naredbu prema kojoj je, između ostalog, zabranjeno okupljanje više od pet osoba u zatvorenom prostoru u kojem nije moguće obezbediti fizičku distancu od 1,5 metra, Zoološki vrt na Paliću ponovo je zatvorio Eko centar i veliku papagajnicu za građanstvo. Ostale mere koje se tiču posetilaca nisu se u velikoj meri menjale.

Prostorije zoo-vrta u kojima se nalaze papagaji, aligatori i zmije, neko vreme biće zatvorene za posetioce, jer je reč o uskom kružnom zatvorenom prostoru na kojem nije moguće obezbediti fizičku distancu i i postupiti u cilju smanjenja širenja zaraze koronavirusom, dok su drugi stanovnici vrta koji borave na otvorenom i dalje dostupni za ljubitelje životinja.

Kako je površina Zoo-vrta velika i posetioci borave na otvorenom, trenuto nije neophodno nositi zaštitne maske, ali je preporuka da se drži fizička distanca, da se ne stvaraju gužve ispred volijera i kaveza, te da se ne šeta u većim grupama.

Zoološki vrt otvoren je svakog dana od 9 do 20 časova, a cena pojedinačne ulaznice iznosi 300 dinara, dok je za decu do 15 godina i penzionere 200 dinara. Ovih dana beleži se veliki broj posetilaca, naročito vikendom, kada se u palićki Zoo-vrt najčešće upućuju turisti iz Vojvodine i Beograda.

Ostale vesti iz ove kategorije