RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Na gradskim bazenima ograničen broj posetilaca

Aleksandra Orlić | 14. jul 2020. | 11:25 | Društvo

Na gradskim bazenima ograničen broj posetilaca

U skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine i naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, JKP „Stadion“ ograničio je broj posetilaca na otvorenom i u zatvorenom bazenu. Na bazenu u Dudovoj šumi maksimalan broj kupača ograničen je na 300 u velikom bazenu, odnosno devet u termalnom, šest u ovalnom i tri u dečijem, dok u zatvorenom bazenu u SRC „Prozivka“ može da boravi najviše 80 osoba u velikom bazenu i 20 u dečjem.

Osveženje na gradskim bazenima i dalje je moguće, ali samo uz poštovanje nedavno donetih mera. Prilikom ulaska posetiocima se meri telesna temperatura, preporučuje se upotreba sredstava za dezinfekciju ruku i prelazak preko dezobarijere, a nošenje zaštitnih maski je obavezno samo u zatvorenom prostoru. Na svim vidljivim mestima istaknute su informacije o higijenskim postupcima i smernice o pravilnom ponašanju i merama zaštite, kojih kupači treba da se pridržavaju, a čiju primenu kontrolišu redari i i spasioci na bazenima.

Iz uprave apeluju na sugrađane da ne budu u zabludi i misle da su potpuno zaštićeni od širenja koronavirusa, ukoliko se nalaze u hlorisanoj vodi, a da pritom ne održavaju međusobnu propisanu udaljenosti. Zbog mera predostrožnostii i smanjenja koncentracije ljudi koji se istovremeno nalaze u objektu, bazen „Dudova šuma“ sada radi dvokratno.

I najposećenijim danima, odnosno vikendom otvoreni bazeni rade u dve smene - od 11 do 14 časova i od 14 do 18 časova. Radno vreme zatvorenih bazena SRC „Prozivka“, je ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 6 do 16 časova i od 22 do 24 časa, utorkom i petkom od 6 do 16 časova, a subotom i nedeljom od 6 do 24 časa.

Ostale vesti iz ove kategorije