RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Čistoća ponovo dezinfikuje ulice

Aleksandra Orlić | 15. jul 2020. | 11:40 | Društvo

Čistoća ponovo dezinfikuje ulice

Radnici i mehanizacija JKP „Čistoća i zelenilo“ ponovno sprovode dezinfekciju najfrekventnijih delova grada, budući da je Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, od 9. jula, naloženo pojačano pranje i dezinfekcija javnih površina, te glavnih ulica i šetališta.

Na dezinfekciji javnih površina trenutno su angažovane dve auto-cisterne napunjene rastvorom natrijum-hipohlorita i vode, sada već poznatim sredstvom u borbi protiv širenja koronavirusa.

Čišćenje najfrekventnijih delova grada, će se obavljati u večernjim časovima kada je manji intenzitet saobraćaja i smanjena koncentracija ljudi na ulicama, i to dinamikom koju će uslovljavati povoljni vremenski uslovi.

U cilju bezbednosti i zaštite kako građana, tako i zaposlenih, pored mašinske dezinfekcije JKP „Čistoća i zelenilo“ dva puta nedeljno sprovodi i dezinfekciju posuda za komunalni i čvrsti otpad, odnosno čisti rukohvate i poklopce kontejnera od 1,1 kubni metar,  kao i kanti za sitan otpad. Takođe, redovno se dezinfikuju i točkovi svih vozila koja ulaze u krug preduzeća, tj. na telo gradske deponije.

Ostale vesti iz ove kategorije