RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Šta Subotičani čitaju leti?

Aleksandra Orlić | 17. avgust 2020. | 12:44 | Kultura

Šta Subotičani čitaju leti?

Interesovanje naših sugrađana za čitanjem u letnjim mesecima je, za razliku od prethodnih godina, nešto slabije, kažu u Gradskoj biblioteci, čiji fond broji preko 300.000 knjiga. Na pozajmno odeljenje, Subotičani ovih dana dolaze tragajući za lakim štivima, idealnim za opuštanje i odmor. Najčešće biraju trilere i ljubavne romane, ali ima i onih koјi traže naslove iz naučne fantastike i popularne psihologije.

Najmlađi ljubitelji pisane reči, iako ove godine uskraćeni za „Kreativno letu u bilioteci“ koje je prekinuto zbog aktuelne epidemiološke situacije, nisu odustali od druženja sa knjigom makar u kućnim uslovima. Deca se podjednako opredeljuju za knjige na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, stranih i domaćih autora, a u ponudi su im i one na engleskom i nemačkom jeziku.

Letnje radno vreme biblioteke je ponedeljkom, sredom i petkom od 7.30 do 15 časova, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19.30 časova. Pre ulaska u objekat, obavezna je dezinfekcija obuće i ruku, kao i merenje telesne temprature, dok se u prostorijama boravi sa maskom, a bibliotekari paze da se ne stvaraju gužve.

Ostale vesti iz ove kategorije