RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Ove sezone Palić pun domaćih turista

Aleksandra Orlić | 20. avgust 2020. | 12:49 | Turizam

Ove sezone Palić pun domaćih turista

Palić, koji je oduvek jedna od omiljenih turističkih destinacija u Srbiji, ni ove godine nije manje atraktivan turistima. Kako je zbog aktuelne epidemiološke situacije u svetu većina granica zatvorena, sever Bačke ovih dana pretežno posećuju državljani naše zemlje, a najbrojniji su Beograđani i Novosađani, kao i oni sa juga. Tako su gotovo svi smeštajni kapaciteti popunjeni, a za razliku od prethodnih sezona primetno je da se posetioci zadržavaju više dana.

Pored opuštanja i odmora, palićka obala nudi i raznolik sadržaj za zabavu, poput vožnje pedaline, kajaka ili četvorocikla. Nezaobilazan je i zoo-vrt, u koji već sa otvaranjem kapija u 9 časova, pristižu prvi posetioci.

Iako je ovoga leta primetan veliki broj turista na Paliću, otkazivanje planiranih manifestacija, doprinelo je manjoj fluktuaciji posetilaca naročito onih iz stranih zemalja. Ostaje nada da će se poneki najavljeni događaji na Letnjoj pozornici sredinom narednog meseca i održati, te da će makar domaća publika i ljubitelji dobre zabave, odličnih pozorišnih komada i muzike imati priliku da uživaju u sjajnom programu i ambijentu „panonskog bisera“.

Ostale vesti iz ove kategorije