RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

I ova školska godina za đake može početi bez stresa

Aleksandra Orlić | 21. avgust 2020. | 11:10 | Društvo

I ova školska godina za đake može početi bez stresa

Početak nove školske godine može biti veoma stresan za decu, posebno za prvake, koji će prvi put sesti u školske klupe, ali i za one koji već imaju đački staž. Otežavajuću okolnost ove godine predstavlja neizvesnost kako će teći školska godina i na koji način će se nastava odvijati. Pedagozi smatraju da nove okolnosti, uzrokovane epidemijom koronavirusa , ne moraju u velikoj meri da utiču na spremnost i motivisanost školaraca, budući da smo im se proteklih meseci u određenoj meri prilagodili.

Pedagozi objašnjavaju da su strahovi i dileme roditelja potpuno opravdani, budući da dete šalju van „zone komfora“ uz bojazan od moguće zaraze koronavirusom. Ipak, da bi se postigli očekivani rezultati i prvi dan u školi prošao bez komplikacija, neizostavno je kreiranje pozitivnog stava.

Zdrav pristup i priprema deteta za školsku godinu podrazumeva priču o lepotama đačkog doba, novim drugarstvima i iskustvima, osmišljavanje učeničkog kutka u domu, nabavku i biranje školskog pribora, dodaje naša sagovornica. Ukoliko pak neki roditelji imaju nedoumice ili im je potreban savet, mogu se obratiti za pomoć školskom pedagogu ili psihologu.

Ostale vesti iz ove kategorije