RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Stevan Bakić novi gradonačelnik, Balint Pastor predsednik Skupštine grada

Marijana Tolimir | 21. avgust 2020. | 12:04 | Politika

Stevan Bakić novi gradonačelnik, Balint Pastor predsednik Skupštine grada

Na prvoj, konstitivnoj sednici Skupštine grada, potvrđeni su mandati svih 67 odbornika, izabrani su predsednik ovog tela, njegov zamenik i sekretar, a nakon dopune dnevnog reda izabran je i novi gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, kao i njegov zamenik i članovi Gradskog veća. Bakić, koji je u prethodnom sazivu obavljao funkciju predsednika odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada, dolazi na mesto gradonačelnika Subotice, što je, kako je istakao kruna njegovog političkog rada i njegove karijere.

Bakić je najavio nastavak izgradnje kapitalnih projekata, kao i pokretanje nekih novih.

Po prvi put, u skupštinskom životu Subotice, učestvovaće i dr Balint Pastor, koji je bio prvi na listi Saveza vojvođanskih Mađara, a koji je političku karijeru proveo na mestu republičkog poslanika ispred te stranke. Kako je istakao, poslanik u Republičkoj skupštini će ostati i dalje, ali za funkciju u Subotici neće primati platu.

Široku koaliciju koja je formirana na nivou grada, osim dve najjače stranke, SNS-a i SVM-a, činiće i SPS, Savez bačkih Bunjevaca, kao i Ruska stranka. U opozicionim klupama ostalo je četvoro odbornika Pokreta građanske Subotice, kao i troje iz redova Vojvođanskog fronta.  SPS-u je pripalo mesto zamenika predsednika Skupštine grada, koje će obavljati Nebojša Crnogorac, dok je SVM, uz predsednika Skupštine grada, po koalicionom dogovoru dobio i mesto zamenika gradonačelnika, na koje je imenovan Imre Kern. Novo Gradsko veće imaće sedam resora, a izabrani su Čila Goli za oblast komunalnih poslova, Srđan Samardžić za privredu, Hajnalka Bognar Pastor za poljoprivredu, Miloš Nikolić za oblast obrazovanja i kulture, Ilija Đukanović za socijalnu zaštitu i zdravstvo. Nataša Aleksić za sport i omladinu, kao i Hargita Erči kojoj je pripao resor turizma, investicija i međunarodne saradnje.

 

 

Ostale vesti iz ove kategorije