RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Pozorišta i bioskopi od danas ponovo rade

Aleksandra Orlić | 24. avgust 2020. | 12:44 | Kultura

Pozorišta i bioskopi od danas ponovo rade

Na radost ljubitelja dasaka koje život znače i zaljubljenika u sedmu umetnost, nakon višemesečne pauze, pozorišta i bioskopi od danas ponovo otvaraju vrata za svoju vernu publiku.

Rad ovih ustanova kulture odvijaće se u skladu sa aktuelnom epidemiološkom, uz poštovanje mera predostrožnosti i zaštite od širenja zaraze koronavirusom. Bioskopski kapaciteti mogu biti polovično popunjeni, obavezno je nošenje maski, dezinfekcija ruku i obuće kao i držanje rastojanja od najmanje 1,5 metar.

Prve filmske projekcije u bioskopu Aleksandar Lifka zakazane su za četvrtak, 27. avgust, dok će se nedelju dana kasnije na filmskom platnu naći i premijere.

Prvog vikenda u septembru igraće se i prve predstave. Scena Dečjeg pozorišta najmlađe će obradovati komadom „Avanture sa Karlsonom“ na srpskom i mađarskom jeziku, koju će po izvođenju moći da prati najviše 50 ljudi.

Ukoliko se za određenu predstavu pokaže veliko interesovanje, iz pozorišta kažu da su spremni da je izvode i po nekoliko puta u toku dana, a budući da s nestrpljenjem očekuju ponovno druženje s publikom, već 1. septembra, na Dan grada, pored nove fontane u centru grada za Subotičane će izvesti komad „Kuku Todore“.

Ostale vesti iz ove kategorije