RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

NSPRV: Redovna nastava, ali uz bolju koordinaciju

Aleksandra Orlić | 25. avgust 2020. | 13:05 | Društvo

NSPRV: Redovna nastava, ali uz bolju koordinaciju

Početak nove školske godine u uslovima pandemije koronavirusa, u Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, ocenju kao nepredvidiv. Članovi sindikata smatraju da je svaki vid boravka u školskim klupama bolji od isključivo onlajn praćenja nastave, ali da posebnu pažnju treba posvetiti sprovođenju mera prevencije u cilju zaštite kako dece, tako i prosvetara.

Pored brige o sprečavanju širenja infekcije, dodaju da je veliki problem i ko će kontrolisati sve instrukcije  Ministarstva prosvete i republičkog Kriznog štaba, te da je pred učiteljima i nastavnicima težak zadatak.

Kako bi školska godina u izmenjenim okolnostima funkcionisala u korist svih, i dece i prosvetnih radnika, mora da postoji jaka podrška lokalnih samouprava, pa i Pokrajine i Republike, istakao je Miroljub Bjeletić, generalni sekretar NSPRV.

Iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine kažu da je od četiri reprezentativna sindikata u našoj zemlji, samo jedan u javnost izašao sa populističkim stavovima u odnosu na početak školske godine u uslovima epidemije, dok se ostala tri zalažu za časove u školi, ali uz dobru organizaciju.

Ostale vesti iz ove kategorije