RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Školski pribor najmanje 5.000 dinara

Aleksandra Orlić | 28. avgust 2020. | 13:07 | Društvo

Školski pribor najmanje 5.000 dinara

Od početka nove školske godine đake dele svega četiri dana, koje roditelji koriste za poslednje pripreme, za kupovinu školskog pribora i ostale neophodne opreme za svoje školarce, s obzirom na to da je većina udžbenike već nabavila.  Minimalan budžet koji su roditelji morali da izdvoje za jednog đaka, koji ne uključuje knjige i kvalitetnije torbe, iznosio je oko 5.000 dinara. O tome da li je ovo veliki izdatak za kućni budžet, mišljenja Subotičana su podeljena, ali je jedno jasno, a to je da se deca raduju početku škole.

Prodavci kažu da se prodaja školskog pribora intenzivirala u poslednje dve nedelje, ta da ove godine Subotičani nisu čekali poslednji momenat kako bi pripremili svojim mališanima sve potrebno za početak školske godine. Najviše se kupuju sveske i olovke, dok torbe idu slabije.

Za peronicu je potrebno izdvojiti od 450 do 1.500 dinara, hemijske olovke se kreću od 25 dinara, gumice od 35 do 150 dinara, sveske malog formata su od 25 dinara, a velike se mogu nabaviti po ceni od 85 do 170 dinara. Cena školskih torbi kreće se od 2.300 pa naviše.

Ostale vesti iz ove kategorije