RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Zatvorena sezona kulturnih dešavanja u „Krupari“

Aleksandra Orlić | 31. avgust 2020. | 12:26 | Kultura

Zatvorena sezona kulturnih dešavanja u „Krupari“

Srpsko književno društvo „Krupara“ je protekle dve nedelje bilo domaćin brojnim književnicima i likovnim umetnicima koji su stvarali na, sada već tradicionalnoj, književnoj i likovnoj koloniji na kompleksu „Krupara“ u Bačkom Dušanovu. Prošlogodišnja manifestacija imala je međunarodni karakter, dok je ove godine akcenat stavljen na region budući da su učesnici bili predstavnici nacionalnih manjina. Likovnu koloniju „Krupara art 2020“ obeležila su imena šest mladih umetnika: Ivane Milev, Petra Mošića, Jovane Jarebice, Biserke Petrović, Vladimira Lalića i Biljane Milenković, koji su dela stvarali različitim tehnikama, stilovima i formama.

Na završnoj večeri ovogodišnje književne kolonije, svoje radove predstavili su književnici, za koje je karakteristično pisanje na jezicima manjina.

Član Gradskog veća zadužen za oblast kulture, Miloš Nikolić, istakao je da je ova manifestacija jedno od najznačajnijih kulturnih dešavanja na teritoriji Vojvodine, koje je doprinelo popularizaciji kulture manjinskih zajednica, ali i malog mesta kao što je Bačko Dušanovo.

Ove godine obeležen je jubilej, tačnije deset godina kako je Bačko Dušanovo sedište kulturnih dešavanja, upravo zahvaljujući manifestaciji „Krupara art“, čiji je cilj, kako kažu organizatori, da doprinese bogatstvu književnog i likovnog života u Srbiji i unapredi ih kroz međusobno upoznavanje učesnika i njihovih dela, čime se na specifičan način razvija saradnja i prožimaju različite kulture u našoj zemlji.

Ostale vesti iz ove kategorije