RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Prvi septembar, pod maskama

Aleksandra Orlić | 1. septembar 2020. | 10:54 | Društvo

Prvi septembar, pod maskama

Posle nepunih šest meseci, školskim hodnicima ponovo se prolama dečja graja. Đaci nižih razreda koje smo zatekli u OŠ „Jovan Mikić“ kažu da je onlajn nastava bila zabavna, ali da im je nedostajala škola i druženje sa vršnjacima u školskoj atmosferi. Prvi septembar dočekali su spremno, te svako od njih u torbi pored pribora, svezaka i knjiga nosi i sredstvo za dezinfekciju i zaštitnu masku.

Nastava u školama počela je u osam sati i za sve uzraste traje 30 minuta, nakon čega se dezinfikuju i provetravaju učionice, a đaci uz nadzor sprovode do toaleta. Tokom malih i velikih odmora, učenici ostaju u svojim klupama, gde i užinaju. Redari kontrolišu da se među školarcima drži propisano rastojanje, kao i da se fizički kontakti svedu na minimum. 

Sve mere i preporuke Ministarstva prosvete i republičkog Kriznog štaba, prvog dana u školi poštuju i srednjoškolci, koji su se zajedno sa roditeljima odlučili za kombinovani vid nastave, te je ove nedelje slušaju u školi, a naredne će onlajn. Raspored časova prilagođen je novom načinu predavanja, napravljena je blok nastava, đaci su smešteni u učionicama koje ređe menjaju kabinetima, koji se detaljno dezinfikuju pre smene. 

Za razliku od prošlih godina, praktična nastava i učenje kroz rad realizuju se u potpunosti u školskim objektima, u saradnji sa kompanijama koje su uključene u proces dualnog obrazovanja subotičkih đaka, osim u onim u kojima se zbog aktuelne epidemiološke situacije poslovanje odvija drugačije.

Ostale vesti iz ove kategorije