RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Narodna kuhinja ponovno deli kuvane obroke

Aleksandra Orlić | 2. septembar 2020. | 10:54 | Društvo

Narodna kuhinja ponovno deli kuvane obroke

Narodna kuhinja u Subotici prvi septembar dočekala je sa istim brojem korisnika, koji je aktuelan već nekoliko godina zaredom. Njih 1.200, među kojima je i oko 250 dece, zahvaljujući narodnom kazanu od juče ponovo imaju tople obroke, koji im se dele na punktovima u 33 mesne zajednice.

Kako se među najugroženijim kategorijama korisnika „narodnog kazana“, nalazi preko 600 sugrađana starijih od 60 godina, kao i veliki broj mališana, preduzimaju se sve preventivne epidemiološke mere kako bi svi bili bezbedni prilikom podele obroka.

Briga o najsiromašnijim sugrađanima nije prestajla ni u vreme letnje pauze u radu Narodne kuhinje. Tokom jula i avgusta, kao i u vreme obustave rada usled koronavirusa, socijalno ugroženim sugrađanima su u više navrata podeljeni paketi hrane sačinjeni od osnovnih životnih namirnica.

Kako bi se najmlađim korisnicima Narodne kuhinje i njihovim roditeljima olakšali prvi dani škole, Crveni krst je i ove godine pokrenuo akciju prikupljanja školskog pribora. Tako, sugrađani mogu u pet knjižara u gradu da, shodno svojim mogućnostima, kupe po neku svesku, gumicu, olovku ili druge đačke potrepštine i ostave na naznačenim mestima, koje će u vidu paketića naredne nedelje biti dodeljene socijalno ugroženim mališanima.

Ostale vesti iz ove kategorije