RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Lakši virtuelni kontakt za korisnike Gerontološkog centra

Aleksandra Orlić | 4. septembar 2020. | 11:59 | Društvo

Lakši virtuelni kontakt za korisnike Gerontološkog centra

Usled pandemije koronavirusa, korisnicima Gerontološkog centra u proteklom periodu je u više navrata bilo onemogućeno da se sretnu sa svojim članovima porodice i prijateljima. Kako fizička distanca ne bi postala i socijalna, putem donacije nemačke nevladine organizacija ASB, sva tri objekta domskog smeštaja pri ovoj ustanovi socijalne zaštite, opremljena su novim setovima kompjutera, televizora, kamera, zvučnika i ostale prateće opreme, čime je u značajnoj meri olakšana i unapređena komunikacija na daljinu naših najstarijih sugrađana sa njima bliskim ljudima.

Saradnja Gerontološkog centra Subotica i nemačke nevladine organizacije ASB, uspešno traje već više decenija, a ovim činom još jednom su zajedničkim snagama uspeli da deluju ka istom cilju, a to je sveobuhvatna briga o najstarijoj populaciji. Audio-vizuelna pričaonica imaće benefite i za zaposlene pri domovima za stare.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, izrazio je veliko zadovoljstvo što u ovim teškim vremenima borbe protiv Kovida 19, Subotica nije sama.

Osim što su korisnici Gerontološkog centra u Subotici zahvaljujući ovoj donaciji, tokom prethodna dva meseca bili u prilici da svakodnevno budu u savremenom „virtuelnom“ kontaktu sa svojom rodbinom, oni se uporedo i edukuju u korišćenju novih tehnologija i stiču nova znanja i iskustva o osnovama informacionih tehnologija.

Ostale vesti iz ove kategorije