RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Koncert zahvalnosti zdravstvenim radnicima

Aleksandra Orlić | 4. septembar 2020. | 12:04 | Kultura

Koncert zahvalnosti zdravstvenim radnicima

Kako bi iskazali poštovanje prema svim medicinskim radnicima, koji se proteklih pola godine svakodnevno, hrabro i požrtvovano bore za svaki ljudski život ugrožen koronavirusom, Subotički simfonijski orkestar održao je koncert u dvorištu Opšte bolnice Subotica.

Šefica Respiratorne ambulante, Marina Rašović, prisutnima se obratila uz reči da su umetnici od vajkada bili poznati kao spona koja povezuje u teškim vremenima, te da su muzičari podizali moral vojnicima pred bitke, lečili dušu carevima i vraćali snagu narodu. Tako je kaže i sa ovim koncertom, na kom se zahvalila u ime svih radnika subotičke bolnice.

Iako pod maskama, osmesi i ozarena lica zdravstvenih radnika, odavali su utisak zadovoljstva, što su makar na kratko imali priliku da predahnu i izmeste se iz bolničkih prostorija, pa čak i da diskretno zaplešu uz ritam muzike. Tokom četrdesetpetuminutnog koncerta, mogle su se čuti poznate numere iz filmova kao što su  „Otpisani“, „Roki“, „Montevideo“, kao i poneki evergrinovi poput „Devojko mala“, „I will survive“, koje je pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića izvodio Subotički simfonijski orkestar, sa solistima Mirnom Radulović i tenorom Ljubomirom Popovićem.

Ostale vesti iz ove kategorije