RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Mihalj Šulja pobednik na Ultramaratonu

Vlado Šućur | 7. septembar 2020. | 09:15 | Sport

Mihalj Šulja pobednik na Ultramaratonu

Proteklog vikenda na Paliću je održan 14. Međunarodni ultramaraton na kojem je učestvovalo oko 70 takmičara iz pet zemalja koji su se takmičili u trkama na 6, 12 i 24 sata kao i na distancama od 50 i 100 kilometara. 

U subotu 5. septembra, tačno u podne krenuli su takmičari u trkama na 24 i šest časova, u ponoć je počela dvanaestočasovna trka i ultramaraton na 100 kilometara, a u nedelju 6. septembra u šest časova ujutru trka na 50 kilometara. Trke u okviru Ultramaratona na Paliću su među najznačajnijim  trkama tog tipa u našoj zemlji pa ne čudi što su ujedno  sertifikovane kao državna prvenstva i kvalifikacije za svetska prvenstva.

Organizator takmičenja je Atletski savez Srbije uz tehničku podršku Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus“. Pobednik dvadesetčetvoročasovnog ultramaratona je Mihalj Šulja koji je na Paliću slavio po drugi put, drugo mesto osvojio je Saša Gacik, a treće Veljko Popović. Na Prvenstvu Srbije na 24 časa za seniorke prvo mesto osvojila je Valentina Nejković koja je istrčala 300 krugova, druga je bila Vitaminka Zrnić, a treće mesto je osvojila Marija Nešić. U trci na 100 kilometara za seniore, najbolji je bio prekaljeni as, Jovica Spajić sa vremenom 7:32:17, iza njega su bili Ivan Miškeljin i Željko Željković. Prvenstvo Srbije na 50 kilometara osvojio je Miloš Dajevića (3:35:23), iza njega su bili Denis Firulović i Marko Jocić. Kod dama na 50 kilometara Sanja Gortva je ovu distancu prešla za 4 časa, 24 minuta i 53 sekunde, druga je bila Aleksandra Todorović, treća Bojana Marić.

Tekst je objavljen u okviru projekta "Sportvizija", koji je  sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Ostale vesti iz ove kategorije