RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Vojvođanski galop na Gradskom hipodromu

Vlado Šućur | 7. septembar 2020. | 09:17 | Sport

Vojvođanski galop na Gradskom hipodromu

Na subotičkom Hipodromu je u subotu, 5. septembra, održano osmo izdanje „Vojvođanske trke”, ili „Vojvođanskog galopa”, takmičenja u organizaciji Vojvođanske fondacije za razvoj „Halo”. Reč je o trkama koje su bile kvalifikacionog karaktera, a najbolji su sticali plasman na završno takmičenje u Mađarskoj.

Pobednik je Sabolč Guljaš iz Sente sa konjem Deva Sandek, drugi je bio Arpad Cekuš sa grlom Besi iz Malog Iđoša, dok je treće mesto pripalo Atili Balou iz Subotice sa konjem po imenu Montana.Oni su pobedama izborili nastup na Nacionalnom galopu u Budimpešti, gde će se naći i branioc titule Arnold Nađ. U trci malih husara, najbolja je bila Doroća Konc (16 godina), iz Feketića sa grlom Bohoc, koja je pobedila kao predstavnica Trešnjevca. Ona će takođe nastupiti na Nacionalnom galopu u Budimpešti. 

Tekst je objavljen u okviru projekta "Sportvizija", koji je  sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Ostale vesti iz ove kategorije