RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U subotu „Subotica hoda“

Aleksandra Orlić | 10. septembar 2020. | 12:15 | Društvo

U subotu „Subotica hoda“

Dan pešačenja, koji će se kako u državi, tako i u našem gradu održati u subotu, 12. septembra, idelana je prilika da svako da svoj doprinos u promociji zdravih stilova života i na ovaj način utiče na unapređenje svog fizičkog i mentalnog zdravlja. Budući da ove godine masovna okupljanja nisu dozvoljena, start je na Paliću kod Vodotornja, u 8.45 časova, odakle će se zainteresovani upućivati na individualno ili pešačenje u manjoj grupi. U ponudi su dve staze, duge po 13 kilometara, na kojima će se svako kretati uz pomoć mape, dok će logističku i moralnu podršku učesnicima pružati volonteri i vodiči smešteni na određenim lokacijama.

Šetnja u prirodi i na svežem vazduhu, po mišljenju stručnjaka i istaknutih spotrista predstavlja važan faktor za očuvanje i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog čoveka, nezavisno od pola i uzrasta.

Grad Subotica i ove godine pružiće podršku ovoj manifestaciji.

Organizatori akcije sportsko-rekreativnog karatkera „Dan pešačenja“, koja se u našem gradu održava pod nazivom „Subotica hoda“, apeluju na sve učesnike da se pridržavaju svih mera koja su na snazi u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Ostale vesti iz ove kategorije