RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Trošna kuća krije tužnu priču porodice Lebović

Sanda Mileusnić | 10. septembar 2020. | 12:17 | Društvo

Trošna kuća krije tužnu priču porodice Lebović

Ionako teški uslovi u kojima su živeli, za porodicu Lebović pre desetak dana postali su još gori. Nakon smrti supruga i oca, mama Ester i dvanaestogodišnja ćerka Sanja ostale su same. Žive od socijalne pomoći - dečjeg dodatka i tuđe nege i pomoći. Još uvek vidno potresena zbog nedavnog gubitka, Ester nam priča kako žive.

Zbog brige o bolesnoj ćerki, Ester koja i sama nije najboljeg zdravlja, ne može da radi.  Dok je suprug bio živ mesečno su primali 18.000 dinara, a sada ona rešava papirologiju potrebnu da bi kao samohrana majka dobila pomoć, jer kako muž nije imao dovoljno staža, nemaju pravo na porodičnu penziju.

Nakon apela na grupi FB pijaca, nekoliko dobrih ljudi došlo je da obiđe ovu samohranu majku. Donosili su im najviše hranu, dobili su frižider, a neko je obećao i ogrev. Ester sa suzama u očima priča kako jedino želi da njenoj ćerki ništa ne nedostaje.

Prvi pogled na kuću u kojoj ova porodica živi već deset godina, govori o teškim uslovima koji su postali njihova svakodnevica. Struja i vodu vuku od komšije,a stara  vrata i prozori nisu dovoljni da ih zaštite od zime  koja nadolazi. Ipak, Sanja je i pored svega odlična učenica. Iako pored nje Ester ima još troje odrasle dece, kaže da oni imaju svoje brige, te da ona sama mora da joj obezbedi najbolje što zna.

Ostale vesti iz ove kategorije