RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Čistačice brinu da virus ne uđe u školu

Sanda Mileusnić | 11. septembar 2020. | 10:26 | Društvo

Čistačice brinu da virus ne uđe u školu

Asepsol i krpa u ruci, dezinfekcija školskih klupa, kvaka, podova, toaleta i to nekoliko puta tokom osmočasovne smene, sve ovo je svakodnevica jedne školske spremačice. Popularno nazvane tetkice, od ove školske godine dobile su dodatna zaduženja - sve što učenici dohvate rukom brišu nakon svakog časa. Upravo one igraju ključnu ulogu u tome da đaci ostanu u klupama, a virus van školskih zidova.

Da bi učionice, hodnici i toaleti u Hemijsko-tehnološkoj školi bili čisti, brine se devet spremačica. Ljubica Trišić, koja tu radi šest i po godina, kaže da obim posla jeste povećan od ovog septembra, ali da sve uspevaju, pre svega zbog dobre organizacije.

Ljubica dodaje i da sredstva koja koriste za dezinfekciju sada dobijaju u mnogo većoj količini.

Ljubičina koleginica, Ljiljana, kaže da je sve isplanirano do najsitnijeg detalja, dan im je ispunjen, ali isto tako jedna drugoj pomažu i uskaču kad zatreba. Ona trenutno kontroliše da se svi koji ulaze pridržavaju pravila.

Iz Hemijsko-tehnološke škole poručuju da su sprovedene sve procedure u skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete i Kriznog štaba  za zaštitu učenika i zaposlenih od epidemije,a takođe se vode i evidencione liste o održavanju prostorija.

Od ovog septembra, u školskoj kupi sedi samo po jedan učenik, jer ih u učionici može biti najviše 15, a časovi traju 30 minuta.

Ostale vesti iz ove kategorije