RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pomoć i nega u kući od oktobra

Sanda Mileusnić | 15. septembar 2020. | 12:49 | Društvo

Pomoć i nega u kući od oktobra

Od prvog oktobra ponovo kreće sa radom Služba pomoći i nege u kući Gerontološkog centra, kao i sve aktivnosti u gerontološkim klubovima, čime se ovi programi vraćaju u režim od pre 12.marta, kada su zbog epidemioloških mera redukovani. Sve će se odvijati uz poštovanje mera Kriznog štaba, a novina je da će korisnici usluge pomoći i nege u kući morati da imaju dezobarijeru i biće im merena telesna temperatura.

Na terenu će biti angažovano 75 ljudi, koliko ih je zaposleno u Službi pomoć i nega u kući. Svi oni će koristiti zaštitne maske i rukavice, nositi sa sobom sredstva za dezinfekciju, a ukoliko korisnik bude imao povišenu telesnu temperaturu, usluga neće moći da bude pružena.

Najstariji sugrađani, korisnici gerontoloških klubova, će od oktobra takođe moći da uživaju u svim sekcijama, rekreacijama i ostalim aktivnostima, naravno uz poštovanje određenih mera.

Grad Subotica je u budžetu za 2020. godinu opredelio 49,4 miliona dinara za rad gerontoloških  klubova i program Otvorene zaštite u  okviru koga je i usluga pomoći i nege u kući, što je povećanje za 30 odsto u odnosu na 2016.godinu, poručuju iz lokalne samouprave.

Od prvog novembra sa radom će početi i usluga pružanja ručka uz naknadno definisane uslove.

Ostale vesti iz ove kategorije