RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Na Palićkom festivalu novi i domaći autori, kao i velikani evropske kinematografije

Aleksandra Orlić | 15. septembar 2020. | 13:01 | Kultura

Na Palićkom festivalu novi i domaći autori, kao i velikani evropske kinematografije

Četvrtog festivalskog dana, na konferenciji za medije prisutnima se obratio Igor Toholj, selektor programa Novi evropski dokumentarni film i Eco Dox, koji se osvrnuo na svoj izbor filmova za ovogodišnje izdanje Palićkog festivala. Među dokumentarcima sa temom izazova očuvanja životne sredine, kao i prethodnih godina zastupljena su i domaća ostvarenja, tačnije dva poetska kratkometražna dokumentarna filma.

Programu festivala, prošle godine, dodata je i selekcija Novih evropski dokumentarni film, kroz koju se afirmišu novi autori, ali su neizostavno zastupljeni i velikani evropske kinematografije.

Iz selekcije Mladi duh Evrope, publika je juče bila u prilici da vidi i eksperimentalni film Saše Petrovića, pod nazivom „Raj, čistilište, pakao..2020”.

Ostvarenja iz programa Eco dox, daju se do poslednjeg dana festivala u bioskopu „Aleksandar Lifka“, od 16 časova, gde se do 17. septembra mogu pogledati i filmovi iz selekcije Novi evropski dokumentarni, čije projekcije su zakazane za dva sata kasnije. Program Mladi duh evrope, trajaće takođe do pretposlednjeg festivalskog dana, a čija filmska postignuća se u bioskopu Abazija puštaju, od 20.30 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije