RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Meštani traže rešenje za divlju deponiju u Malom Bajmoku

Sanda Mileusnić | 16. septembar 2020. | 11:21 | Društvo

Meštani traže rešenje za divlju deponiju u Malom Bajmoku

Divlja deponija u Malom Bajmoku na kraju Mačvanske ulice postoji nekoliko godina, a iako je prošle godine očišćena, nakon nekoliko meseci  smeće se ponovo nagomilalo. Kako se tu odlaže i otpad životinjskog porekla, smrad je nepodnošljiv, zbog čega stanovnici obližnjih kuća traže pomoć u rešavanju ovog problema.

Kuća Mirka Rapića, u kojoj živi duže od 40 godina, nalazi se tik uz divlju deponiju. Kaže da se tu donosi razno  smeće, a tokom proteklih nekoliko meseci i boravak na dvorištu nije bio moguć zbog smrada, dodaje Mirko.

Mirkov komšija, Bogdan, ističe da među otpadom često vidi i račune, po kojima se vrlo lako mogu pronaći vinovnici. Neretka pojave su i mrtve životinje, koje on zakopa da se ne bi širio smrad raspadanja. Znak „zabranjeno bacanje smeća“ koji je postavio, ne pomaže mnogo, jer se divlja deponija i dalje puni svakodnevno.

Predsednik saveta MZ Mali Bajmok, Mirko Antelj, kaže da su mu se građani u nekoliko navrata obraćali za pomoć. Čišćenje koje je organizovano prošle godine, nije bilo dugog veka, a iako komunalne službe često izlaze na teren, problem se i dalje ne rešava.

Rešenje problema divlje deponije u Malom Bajmoku, a i svih ostalih širom grada, naši sagovornici vide u savesti građana, a ako ona izostane, u pojačanoj kontroli i naplaćivanju kazni za nedozvoljeno odlaganje otpada.

Ostale vesti iz ove kategorije