RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

HNV dodelio nagrade najboljim učenicima

Sanda Mileusnić | 18. septembar 2020. | 10:11 | Društvo

HNV dodelio nagrade najboljim učenicima

Hrvatsko nacionalno veće je na svečanoj akademiji dodelilo priznanje učenicima osnovnih i srednjih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Njih ukupno 98 nagradu je dobilo zbog uspeha postignutih na takmičenjima tokom protekle školske godine.

Učenica OŠ „Matko Vuković“, Mina Vojnić, kaže da je za postignuti uspeh morala i zagrejati stolicu, ali i da joj je bilo lakše jer ih u odeljenju na hrvatskom jeziku nema puno, pa joj se učiteljica može više posvetiti.

Anastasija Starčević ide u treći razred Srednje medicinske škole, a priznanje je dobila kao odlična učenica.

Tradicionalnom svečanom akademijom proslavljen je uspeh najboljih učenika u nastavi na hrvatskom jeziku, a iako je ove godine zbog epidemije korona virusa republički nivo takmičenja izostao, diploma i dalje ima puno, pa je podeljeno 98 nagrada.  Prema rečima predsednice HNV, Jasne Vojnić, đaci koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku imaju velike predispozicije za postizanje visokih rezultata, pre svega zbog toga što se nastava odvija u manjim grupama.

Nagrade su osim učenika, dobile i profesorka hrvatskog jezika i književnosti, Morena Rendulić  i direktorka OŠ „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, Ljiljana Dulić, kao priznanje za doprinos nastavi na hrvatskom jeziku.

Ostale vesti iz ove kategorije