RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Biblioteka dobija multimedijalnu čitaonicu

Marijana Tolimir | 18. septembar 2020. | 10:27 | Društvo

Biblioteka dobija multimedijalnu čitaonicu

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor i predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, obišli su radove na izradnji nove čitaonice u Gradskoj biblioteci koji će tokom oktobra biti završeni. Reč je o projektu koji je vredan 600.000 evra i koji finasiraju Fondacija Betlen Gabor i Mađarska vlada, zahvaljujući kom će ova ustanova kulture dobiti najsavremeniju multimedijalnu čitaonicu.

Gradonačelnik Stevan Bakić čestitao je svim zaposlenima u Gradskoj biblioteci jubilej – 130 godina postojanja i rada i istakao da je upravo zbog toga naročito važno što će ova ustanova koja brine o fondu od pola miliona knjiga, dobiti savremen prostor na 400 kvadrata.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, istakao je da je ulaganje u biblioteku još jedan doprinos jačanju njenih kapaciteta, koje će se nastaviti i u narednom periodu.

Subotička biblioteka najstarija je ustanova kulture u gradu, osnovana davne 1890. godine, a trenutno jedina u Srbiji koja koristi tri jezika u službenoj upotrebi.

Ostale vesti iz ove kategorije