RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Zatvoren Palićki filmski festival

Aleksandra Orlić | 21. septembar 2020. | 11:43 | Kultura

Zatvoren Palićki filmski festival

Dvadeset sedmo izdanje Palićkog festivala ostaće upamćeno, kako po bogatom i kvalitetnom filmskom programu, tako i po vrlo teškim i specifičnim uslovima u kojima je on organizovan i održan.  

Uprkos brojnim nepoznanicama koje su se menjale gotovo iz nedelje u nedelju, tokom sedam festivalskih dana prikazano je preko stotinu evropskih ostvarenja u tradicionalnim selekcijama, održane su radionice, izložbe, panel diskusije i sve ono što je i prethodnih godina činilo ovu manifestaciju. Naročita pažnja organizatora posvećena je merama predostrožnosti i bezbednosti u cilju očuvanja svih učesnika festivala.

Po rečima programskog direktora, Miroslava Mogorovića, ovogodišnji festival može se okarakterisati kao najkvalitetniji po odabiru trenutno dostupne kinematografije, kom je iz opravdanih razloga prisustvo manji broj publike, posetioca i gostiju iz inostranstva.

Zavesa na Festival evropskog filma je spuštena proteklog petka, a organizatori su već najavili termin održavanja narednog izdanja, kada će Subotica i Palić, tradicionalno u julu, ponovo postati centar promocije evropske kinematografije.

Ostale vesti iz ove kategorije