RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Dečije predstave iz svih krajeva sveta stigle u Suboticu

Aleksandra Orlić | 21. septembar 2020. | 11:54 | Kultura

Dečije predstave iz svih krajeva sveta stigle u Suboticu

Dodelom nagrade „Mali Princ“ reditelju i dramaturgu Vladimiru Andriću, sinoć je u Dečjem pozorištu svečano otvoren 27. Međunarodni festival pozorišta za decu. Ovogodišnji laureat, autor kultnog televizijskog serijala „Laku noć, deco“, „Pustolov“, šest pozorišnih drama, dvadesetak radio-drama i više filmskih scenarija, ovo priznanje primio je, kaže, s velikom radošću.

Na svečanom otvaranju prisutnima se obratila i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koja je istakla da je naš grad jedan od vodećih kulturnih centara u zemlji. Ona je dodala i da je važno da ovakav festival koji na severu Bačke više od četvrt veka okuplja stvaraoce za decu sa svih meridijana, nastavi da traje, pa čak i u uslovima pandemije.

U ime grada, ljubitelje teatra za najmlađe pozdravio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Iako pripreman u specifičnim uslovima, ovogodišnji festival biće održan u punom obimu.

U okviru glavnog programa Festivala, publika će uživo moći da pogleda pet predstava iz Srbije, među kojima su „Teatru s ljubavlju” Dečjeg pozorišta Subotica, „Guliver” Malog pozorišta „Duško Radović” iz Beograda, „Debela” Pozorišta mladih Novi Sad, „Ko se boji Isidore Dankan” Centra savremene umetničke produkcije „Viva Dens” iz Novog Sada i  „Crvenkapu” pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina. U glavnom programu, putem video projekcija u bioskopu „Eurocinema“, mališani i njihovi roditelji imaće priliku da uživaju u ostvarenjima iz Kine, Rusije, Izraela, Nemačke i Austrije.

Ostale vesti iz ove kategorije