RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Crveni krst pripremio 800 kilograma polovne odeće

Sanda Mileusnić | 21. septembar 2020. | 12:55 | Društvo

Crveni krst pripremio 800 kilograma polovne odeće

U prostorijama Crvenog krsta je tokom subotnjeg prepodneva organizovana akcija podele polovne garderobe za sve sugrađane kojima je pomoć potrebna. Volonteri i saradnici Crvenog krsta izneli su 400 kilograma odeće, a još toliko je bilo spremno u magacinu.

Majka dvanaestoro dece, Nevrije, kaže da po polovnu odeću dolazi kad god Crveni krst organizuje podelu, jer kada plati račune, od socijalne pomoći od koje živi, ne ostaje ništa.

Podela garderobe u Crvenom krstu organizuje se dva puta godišnje, ove godine u malo izmenjenom rasporedu zbog epidemije, ali je to prilika za sve da uzmu ono što im je potrebno, dodaje Zoran Molnar iz gradske organizacije. Osim sada već standardnih uslova, poput nošenja maske i obavezne dezinfekcije, drugih kriterijuma nije bilo, mogao je doći bilo ko, jedino se vodilo računa da ulaze manje grupe.

Polovnu garderobu, obuću, ćebad i sve ostalo što im više nije potrebno, svi sugrađani dobre volje mogu doneti svakim danom od 8 do 14 časova . Iako je sve dobrodošlo, najpotrebnija je ipak dečja odeća i to u skladu sa nadolazećim godišnjim dobom.

Crveni krst svake godine podeli oko 20 tona polovne garderobe.

Ostale vesti iz ove kategorije