RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Visoke kazne za spaljivanje strnjike i smeća na otvorenom

Redakcija TV Subotica | 22. septembar 2020. | 09:51 | Društvo

Visoke kazne za spaljivanje strnjike i smeća na otvorenom

Štab za žetvu strnih žita i jesenju berbu ratarskih useva na području grada Subotica upozorava da je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, a za nepoštovanje ove zabrane predviđene su  novčane kazne: od 300.000 dinara do milion dinara za pravna lica i od 5.000  do 75.000 dinara za pojedince – fizička lica.

Pored toga, lice koje je nepoštovanjem zabrane spaljivanja na otvorenom prostoru izazvalo požar dužno je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, a u slučaju ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine većeg obima protiv odgovornih će biti podneta i odgovarajuća krivična prijava.

Iz Štaba apeluju na građane da poštuju zabranu spaljivanja, kako ne bi ugrozili sebe i ostale građane i njihovu imovinu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Poljočuvarske službe vrše pojačanu kontrolu u cilju otkrivanja ovakvih prekršaja i protiv svih počinilaca biće preduzete sve zakonske mere.

Ostale vesti iz ove kategorije