RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Stanovnici Darinke Radović čekaju tucanik

Sanda Mileusnić | 22. septembar 2020. | 12:47 | Društvo

Stanovnici Darinke Radović čekaju tucanik

Problemi stanovnika Ulice Darinke Radović, pored neasfaltiranog i prašnjavog kolovoza, punog rupa, dodatno se komplikuju kada kiša padne. Kako je period jesenjih padavina pred nama, meštani strahuju,  jer se problem i dalje ne rešava. S druge strane iz rukovodstva MZ „Makova sedmica“ poručuju da će u narednih nekoliko dana tuda proći greder, čime će se problem sanirati.

Zdravko Puhalo u ovoj ulici živi desetak godina, i kako kaže, otkad je tu, ništa se nije promenilo.  Tucanik nije nasipan, pokušavali su da se dogovore, ali su dobili odgovor da je ulica preuska i da je treba proširiti.

Uskoro ih tek očekuju problemi, jer kada krenu kiše stvaraju se bare, kroz koje se i autom teško prolazi. Voda se dalje sliva u Omladinsku, pa rešenje nije samo u sređivanju Darinke Radović, dodaje Zdravko.

Predsednik Saveta MZ „Makova sedmica“, Mirsad Nalić, kaže da sličan problem postoji i u drugim ulicama tog dela grada, koje su takođe bez tucanika. U ovoj konkretno problem je širina jednog dela i nerešeni imovinsko pravni odnosi, ali i epidemija koja je stopirala predviđene radove.

Dok stanovnici Darinke Radović ne dočekaju sledeću godinu i tucanik u svojoj ulici, moraće da se zadovolje  grederom, koji će u narednih nekoliko dana proći ovom, ali i kroz desetak drugih ulica u ovom delu Subotice, najavljuje Nalić.

Ostale vesti iz ove kategorije