RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Poštuju li se nova školska pravila?

Sanda Mileusnić | 24. septembar 2020. | 12:22 | Društvo

Poštuju li se nova školska pravila?

Nakon gotovo šestomesečne pauze, đaci su se pre dvadesetak dana vratili u školske klupe. Kako početak godine izgleda u praksi, koliko se poštuju pravila i mera borbe protiv virusa, naša ekipa proverila je u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u koju je ovog septembra krenulo 1286 učenika. Rukovodstvo škole poručuje da sve ide po planu, pravila poštuju i đaci i nastavnici, a do sada nije bilo slučaja zaraze koronavirusom.

Na ulazu u školu svima se meri temperatura, bez izuzetaka. Dalje se dezinfikuju ruke, prelazi se preko dezobarijere, uz naravno obavezno nošenje maske i poštovanje distance. Đaci ove škole kažu nam da iako im je sve drugačije, brzo su se navikli, i svi se pridržavaju novih propisa, pa za sada sve dobro funkcioniše.

U ovoj školi je na snazi kombinovani model nastave za koji se odlučilo 97 odsto đaka, dok ostalih tri odsto prati isključivo onlajn časove. Vežbe i praktični deo nastave odvijaju se u školi, a  gleda se da jedno odeljenje koristi samo jednu učionicu.

Ukoliko neko i dođe u školu sa povišenom temperaturom, sprovodi se u odvojenu prostoriju, gde se još jednom meri, ovaj put kontaktnim toplomerom. Ako se i tada utvrdi da je povišena, pozivaju se roditelji i dete se šalje na dalje ispitivanje, odnosno izolaciju. Slučajeva zaraze do sada nije bilo, samo sumnje, i takvi učenici su poslati u izolaciju, odnosno da naredne dve nedelje nastavu prate od kuće.

U školi je povećano i dežurstvo nastavnika, pa na hodnicima opominju učenike ukoliko nemaju masku. Sve se redovno čisti, a sredstava za dezinfekciju ima dovoljno, dodaje direktor i poručuje da im je bezbednost i zdravlje đaka prioritet.

Ostale vesti iz ove kategorije