RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Plastenici godinama na meti optužbi da pale otpad

Marijana Tolimir | 25. septembar 2020. | 12:32 | Društvo

Plastenici godinama na meti optužbi da pale otpad

Plastenici porodice Kokovai na Makovoj sedmici godinama su na meti optužbi da tokom leta pale otpad.  I ove godine samo u poslednjih mesec dana bili su predmet inspekcijske kontrole čak šest puta, plus je još šest puta dolazila inspekcija rada, a kako kažu, prijave Komunalnoj miliciji su prestali da broje, jer su gotovo svakodnevne.  Jedan od vlasnika, Norbert Kokovai, ističe da otpad zaista neko pali, i da se to dešava tokom noći, ali da nije na njima da to istražuju.

Apsurdno je, dodaje Norbert, što oni tokom leta ništa ne pale. Naprotiv, zimi lože peć kako bi zagrejali svih 78 plastenika.

Problem paljenja otpada tema je i u Mesnoj zajednici „Makova sedmica“. Predsednik Saveta, Mirsad Nalić, kaže da bude prijava za paljenje otpada u Osječkoj, Beogradskoj i Pećarskoj ulici, ali da su one uvek anonimne i uvek upiru prstom upravo u plastenike porodice Kokovai. Dodaje da mu se lično nikad niko nije obratio, zbog čega želi da stavi tačku na ovu priču.

Iako je paljenje strnih ostatak, smeća i biljnih ostataka na otvorenom strogo zabranjeno, do sada nije ustanovljen krivac na Makovoj sedmici. Dok se to ne dogodi, porodica Kokovai se pita koliko dugo će biti na meti komšijskih optužbi, jer ih inspekcijske kontrole ometaju u svakodnevnom radu.

Ostale vesti iz ove kategorije