RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u subotu

Sanda Mileusnić | 25. septembar 2020. | 12:36 | Društvo

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u subotu

Crveni krst Subotica sutra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „ProBudi srce! Daj krv! Spasi život!“, a svi sugrađani koji  žele da se odazovu mogu to uraditi u periodu od 10 do 13 časova u atrijumu hotela Galerija. Akcija se sprovodi u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica, poštovaće se sve neophodne epidemiološke mere, što podrazumeva i obavezno nošenje maski.

Krv mogu da daju svi zdravi sugrađani, dobrog opšteg stanja, starosti od 18 do 65 godina, telesne težine preko 50 kilograma. Dok muškarci ovu dragocenu tečnost mogu da doniraju svaka tri meseca, ovaj interval je za žene nešto duži i iznosi četiri meseca. Oni koji odluče da sutra budu humani, treba da pre toga pojedu lagani obrok i piju tečnost.

Na ovoj vanrednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi obeležiće se i Svetski dan srca, a podržaće je i Zavod za javno zdravlje Subotica, Dom zdravlja Subotica i Apoteka Subotica. Za sve humane Subotičane biće spreman i zahvalni doručak, a imaće priliku da urade i besplatni zdravstveni pregled.

Ostale vesti iz ove kategorije