RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sve više vozila, a sve manje parking mesta

Sanda Mileusnić | 29. septembar 2020. | 11:59 | Društvo

Sve više vozila, a sve manje parking mesta

U Subotici trenutno postoji 2989 parking mesta, a vozačima je najveći problem pronalaženje slobodnog mesta upravo u centru grada. Iako se u poslednjih nekoliko godina beleži trend povećanja broja vozila, mesta za proširenje kapaciteta trenutno nema, jer nedostaju slobodne površine poručuju iz JKP „Parking“.

Vozači koje smo zatekli na najfrekventnijim parkinzima u gradu kažu da često kruže u potrazi za slobodnim mestom, a saglasni su i u tome da ga u centru grada nema dovoljno.

Crvena zona sa 513 slobodnih mesta i zatvoreni parking kod Otvorenog univerziteta sa 272, najtraženija su mesta za ostavljanje četvorotočkaša. Da se upravo tamo i javljaju najveći problemi, svesni su iz JKP „Parking“. Dok radnim danima pronalaženje slobodnog mesta i nije toliko zahtevno, dodaju da su praznici period  kada nedostaje dodatnih kapaciteta.

Dok je u 2012.godini naš grad imao registrovanih 25.000 vozila, danas se taj broj udvostručio, i iznosi preko 50.000, podaci su sa kojima raspolaže ovo preduzeće. Da bi donekle ublažili nesklad u broju automobila i nemogućnosti proširenja parking mesta, prošle godine je doneta odluka o produženju radnog vremena, dodaje sagovornica i zaključuje da je taj potez urodio plodom.

Parking mesta ima najviše u žutoj zoni, koja broji 1083, a prati je zelena sa 578, dok plava ima 309. Tu je i parking kod Mlečne pijace sa 234 slobodna mesta.

Ostale vesti iz ove kategorije