RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Godišnjica Opšte bolnice u znaku pandemije

Marijana Tolimir | 1. oktobar 2020. | 12:20 | Zdravstvo

Godišnjica Opšte bolnice u znaku pandemije

Pandemija koronavirusa obeležila je rad Opšte bolnice u ovoj godini, a svi zajedno položili su najteži ispit koji je pred nju postavljen još od osnivanja, istakao je direktor ove zdravstvene ustanove, dr Slobodan Puškar, povodom 179. godišnjice od osnivanja subotičke bolnice. On je podsetio da su pripreme za nadolazeći nalet počele još u januaru, a da je do sada pregledano 3500 pacijenata, zbrinuto 427, što je skoro 3200 bolničkih dana.

Dr Puškar je naglasio i da su u lečenju i zbrinjavanju kovid pacijenata bio anagažovan značajan broj osoblja – više od 60 lekara, 110 medicinskih tehničara i 27 nemedicinskih radnika.

Nažalost, epidemija je odložila planiranu kompletnu rekonstrukciju bolnice vrednu čak 40 miliona evra.

Čestitajući Dan bolnice, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, zahvalio se u ime grada zaposlenima na svemu što čine, često rizikujući o svoje živote. On je pozvao sve zaposlene da nastvae sa efikasnim i predanim radom, da smanje određene liste čekanja, ali da u svom radu pre svega budu jedinstveni.

Bakić je podsetio da je od 2017. godine u ovu ustanovu sa sva tri nivoa vlasti uloženo više od 200 miliona dinara u nabavku medicinske opreme, da je u Angio salu investirano 70 miliona dinara, da je kupljen novi skener, te otvoren Centar za vantelesnu oplodnju, i najavio nastavak te podrške.

Ostale vesti iz ove kategorije