RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počeli sedmi "Zavičajni dani"

Sanda Mileusnić | 5. oktobar 2020. | 12:13 | Društvo

Počeli sedmi "Zavičajni dani"

Tradicionalna manifestacija, „Zavičajni dani“, u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, otvorena je proteklog vikenda svečanim programom u Dečjem pozorištu.

„Zavičajni dani“ prvi put su održani u septembru 2014.godine, a svojim programom koji je iz godine u godine postajao sve sadržajniji i kvalitetniji, organizator je istovremeno radio na promociji  uvažavanja različitosti i vrednosti zajedništva i narodnog stvaralaštva, istakao je gradonačelnik Subotice prilikom otvaranja festivala i dodao da će lokalna samouprava i u budućnosti podržavati ovaj i slične događaje.

Odluka da se manifestacija održi uprkos epidemiji bila je vođena željom da se tradicija ne prekine, istakao je ogranizator Borivoje Vukajlović i izrazio nadu da će već naredni, osmi „Zavičajni dani“ biti održani  u punom obimu.

Iako je ovogodišnji program „Zavičajnih dana“ nešto drugačiji nego što je bio ranijih godina, on će zasigurno na pravi način ostaviti pečat u kulturnom životu kako Subotice, tako i Vojvodine, istakao je direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, Duško Ćutilo.

Prve aktivnosti „Zavičajnih dana“ počele su nešto pre svečanog otvaranja, kada su se u četvrtak školarci OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ družili sa pesnikom Todom Nikoletićem i Branimirom Rosićem, dečjim kantautorom i voditeljem.

Ostale vesti iz ove kategorije