RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvorena „Dečja nedelja“

Sanda Mileusnić | 5. oktobar 2020. | 12:24 | Društvo

Otvorena „Dečja nedelja“

Manifestacija posvećena najmlađima, „Dečja nedelja“, otvorena je svečanim programom u OŠ „Sonja Marinković“.

Stihovi pesme „Dobar drug“, Jovana Jovanovića Zmaja, poslužili su kao inspiracija za ovogodišnji slogan „Podeljena sreća, dva puta je veća“. I zaista jeste tako, kada se podeli sa drugom ili drugaricom, sreća raste, potvrdili su nam učenici OŠ „Sonja Marinković“. Kažu nam da je ovo vreme da se odrasli više posvete deci i da manje rade.

Aktivnosti povodom „Dečje nedelje“ u OŠ „Sonja Marinković“ i ove godine biće posvećene skretanju pažnje na decu, njihova prava i potrebe, a kako se održava u specifičnim uslovima, pre svega će se voditi računa da se sve preporuke poštuju, naveo je direktor Pajica Bašić.

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio je „Dečju nedelju“ uz poruku da će ove godine pažnja  biti usmerena upravo na decu kojoj je najviše potrebna solidarnost. On je takođe podsetio i da je OŠ „Sonja Marinković“ pre dve godine temeljno obnovljena i najavio da će se takvi projekti nastaviti dok sve škole ne budu sređene.

Program „Dečje nedelje“ trajaće šest dana, sve do nedelje, kada će subotički učenici posetiti Gradsku kuću, a nakon toga ispisati želje na balonima i pustiti ih u vazduh sa Gradskog trga.

Ostale vesti iz ove kategorije