RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Stefan Camović odneo 38. Vojvođansku zlatnu rukavicu

Vlado Šućur | 12. oktobar 2020. | 12:54 | Sport

Stefan Camović odneo 38. Vojvođansku  zlatnu rukavicu

Trideset i osmo izdanje Vojvođanskre zlatne rukavice obeležili su bokseri Srbije i Bugarske koji su dali i najviše finalista na prestižnom turniru. Grad domaćin ponovo je bila Subotica uz podršku lokalne samouprave a Bokserski klub Spartak održao je visok nivo tehničke organizacije i omogućio svim bokserima da se osećaju kao kod kuće. Finalno veče u Hali sportova donelo je devet borbi a u prvoj i tzv muva kategoriji Jasen Radev iz Bugarske slavio je posle predaje protivnika. U Bantam kategoriji  broba dbojice bugara a Nikolaj Marinov je savladao sunarodnika  Džurova sa 2-0. Njihov sunarodnik Radoslav Rosenov radovao se posle u kategoriji do 60 kg pošto je bio bolji od našeg Momčila Janjića. Usledili su mečevi u kojima su bokseri Srbije imali mnogo više uspeha.  Stefan Camović je bio i tehnički i taktički dominantan protiv Torresa i sudije su proglasile zasluženu pobedu našeg boksera. Camović je prikazanim umećem i zaslužio da 38. Vojvođanska rukavica završi u njegovim rukama.

U narednom meču slavio je Krešimir Knežević iz Hrvatske a potom je radost bugarima doneo Čolov. Još jedan fantastičan boks u redovima reprezentacije Srbije prikazao je Almir Memić koji je opasne udaračke veštine demonstrirao protiv makedonca Ristovskog u poluteškoj kategoriji a čućemo i njegove utiske nakon turnira.

U teškoj kategoriji je hrvat Duje Gaćina bio i bolji i mudriji protiv našeg Dušana Drinčića a Ilchev Zlatin je u poslednjem meču u superteškoj slavio protiv Josipa Ćorića.

Ostale vesti iz ove kategorije