RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

„Mesec iznad Bafala“ premijerno pred subotičkom publikom

Marijana Tolimir | 21. oktobar 2020. | 09:33 | Kultura

„Mesec iznad Bafala“ premijerno pred subotičkom publikom

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, u polupraznoj sali Narodnog pozorišta, premijerno je izvedena predstava „Mesec iznad Bafala“ u režiji Darijana Mihajlovića. Rađena po tekstu Kena Ludviga, ova komedija nastala je 1995. godine kada je prvi put izvedena na Brodveju.

Sama radnja smeštena je u 1953. godinu i prati životne i profesionalne muke glumačkog bračnog para Džordža i Šarlot, koje igraju Ljubiša Ristović i Sanja Moravčić. Nakon gotovo šestomesečne pauze povratak na „daske koje život znače“ za Ristovića je bilo izazovno, naročito jer jer reč o napornoj, zahtevnoj i veoma komplikovanoj ulozi.

I za Olju Đorđević, koja je izabrala i prevela tekst, rad u pozorištu veoma je zahtevan nakon najduže pauze do sada.

Za reditelja Darijana Mihajlovića vodvilj je veliki  izazov, jer je kako ističe, komedija jedan od najtežih žanrova. Posebnu težinu, dodaje,  za njega lično ima to što se nakon dvadeset godina ponovo vratio u Suboticu.

Ansambl drame na srpskom jeziku sprema još jednu premijeru – predstavu „Stara vremena“ u režiji subotičkog reditelja Sabolča Tolnaija, za koju se svi nadaju da zbog epidemioloških razloga neće biti odlagana.

Ostale vesti iz ove kategorije