RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Broj novozaraženih u porastu

Sanda Mileusnić | 26. oktobar 2020. | 13:48 | Zdravstvo

Broj novozaraženih u porastu

U poslednjih nekoliko dana Opšta bolnica beleži povećanje broja pacijenata koji se javljaju u Kovid respiratornu ambulantu, pa se taj broj sa tri do pet pacijenata dnevno popeo na desetak. Istovremeno u periodu od 21.oktobra korona virus je potvrđen kod osam pacijenta, od kojih je sedam sa teritorije Severnobačkog okruga. Na Infektivnom odeljenju trenutno leže tri osobe.

Tokom dve nedelje sve do 21.oktobra epidemiološka situacija je bila potpuno stabilna, dodaje naša sagovornica, čemu u prilog govori da od desetak testiranih pacijenata nijedan nije bio pozitivan. Nakon toga svaki dan beleže se po dva do tri novozaražena. Trenutno pogoršanje situacije je moguće kontrolisati, a dalji razvoj zavisi od svih nas, dodaje dr Krtinić.

Iz Opšte bolnice apeluju i na pacijente koji dolaze sa uputom u „zeleni“ deo bolnice da se strogo pridržavaju termina kako bi se gužve u čekaonicama izbegle, jer je i to rizik od potencijalne zaraze i dodaju da su kapaciteti spremni za eventualno pogoršanje situacije.

Dr Krtinić napominje da u narednom  periodu svi moramo biti disciplinovani u poštovanju mera kako ne bi došlo do naglog skoka i pogoršanja epidemiološke situacije.

Ostale vesti iz ove kategorije