RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Priznanja penjačima Spartaka

Vlado Šućur | 26. oktobar 2020. | 19:48 | Sport

Priznanja penjačima Spartaka

Sportsko penjanje je disciplina u okviru planinarskog sporta koja poslednjih godina okuplja sve veći broj poklonika širom sveta. Napredak alpinizma i sportskog penjanja prepoznao je Međunarodni olimpijski komitet pa ćemo ovaj atraktivan i zahtevan sport moći po prvi put da gledamo u okviru Olimpijskih igara naredne godine u Tokiju.

Sportsko penjanje je sve popularnije i u našoj zemlji, a državna takmičenja su iz godine u godinu brojnija i zanimljivija. Posebno je interesantno to što je i zvanično najbolji klub u protekloj godini PSK Spartak a penjači iz ravničarske Subotice su tokom 2019. osvojili 49 medalja, od kojih je 17 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih. I pored najvećeg broja odličja Spartak nije najmasovniji klub u državi što ovaj uspeh čini još većim.

Na prigodnoj svečanosti povodom ovih rezultata su predstavnike domaćina, okupljene sportiste, trenere i roditelje, pozdravili i čestitali im uspeh predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, generalni sekretar Svetlana Veljković i Nenad Tripković, predstavnik sekcije alpinista.   Prisutan je bio i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice koji je istakao važnost uspeha i zahvalio se klubu i posebno trenerima na trudu koju ulažu u razvoj i obuku ovih mladih sportista.

Boje Spartaka su branili neizostavni Nora Bognar i Ilija Tomić, zatim Čenge Kenjereš, Maksim Purlija, Tamaš Kučera, David Dekanj, Regina Šiplika, Hana Kenjereš, Damjan Rapić, Alina Ljakić, Viktor Prćić, Stela Latoš, Adela Flora, Aron Tot, Milan Petrić, Maja Fabri, Žaklina Besedeš, Darko Janković, David Kopunović, Aleksandra Dejanovski.

Tekst je objavljen u okviru projekta "Sportvizija", koji je  sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Ostale vesti iz ove kategorije