RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Sprečen pokušaj krijumčarenja sedativa i garderobe

Redakcija TV Subotica | 29. oktobar 2020. | 11:10 | Hronika

Sprečen pokušaj krijumčarenja sedativa i garderobe

Carinici su juče na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja sedativa i firmirane garderobe u autobuskim pošiljkama.

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus sa kosovskim tablicama kojim je upravljao 53-godišnji srpski državljanin albanske nacionalnosti iz Bujanovca. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime devet putnika koje je prevozio, rekao da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, detaljnom kontrolom u prostoru u kome se nalazi akumulator, pronađena je jedna putna torba za koju je vozač rekao da se radi o pošiljci. Kada su je carinici otvorili, u njoj su zatekli pravu malu apoteku, odnosno 3330 psihoaktivnih tableta bez ikakve prateće dokumentacije. 

Oko podneva je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao novopazarski autobus koji saobraća na liniji Esen-Priboj. 42-godišnji vozač iz Novog Pazara se u svoje i u ime 17 putnika  izjasnio da sem ličnog prtljaga u autobusu nema ničega što bi trebalo da se prijavi. Usledio je detaljan pregled, kada je otkriveno da se među prtljagom nalazi i jedna ogromna „ničija“ torba, za koju je rečeno da se radi o pošiljci. Ispostavilo se da se u njoj nalazi firmirana garderoba kojom bi se mogao snabdeti omanji butik, vredna oko 7.500 evra.

Ostale vesti iz ove kategorije