RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gužva kod gumara – bliži se 1.novembar

Sanda Mileusnić | 29. oktobar 2020. | 11:13 | Društvo

Gužva kod gumara – bliži se 1.novembar

Ostalo je još malo vremena za prilagođavanje četvorotočkaša zimskim uslovima - Zakon o saobraćaju propisuje 1.novembar kao početak sezone kada su vozači obavezni da koriste zimsku auto-opremu, što podrazumeva i postavljanje zimskih guma. Ispred jedne vulkanizerske radnje zatekli smo taksistu Milomira Petkovića koji je došao da zakaže svoj termin. Kaže da posebno vodi računa o tome da su mu pneumatici prilagođeni zimskim uslovima.

Kako se približava 1.novembar, gužva kod gumara sve je veća. Vozači dolaze već danima, a zamena guma u povećanom obimu nastaviće se i tokom sledeće nedelje. Vlasnik vulkanizerske radnje, Damir Brajkov, kaže da su subotički vozači odgovorni  kada su pneumatici u pitanju.

Zimska oprema podrazumeva četiri gume kod kojih dubina šare ne sme da bude manja od četiri milimetra. Sagovornik dodaje i da ne savetuje uzimanje polovnih, kao ni nastavak vožnje sa letnjim u narednim mesecima, jer svaka guma ima svoje godišnje doba.

Cena jedne zimske gume ide od 3500 pa naviše, pa će vozači za četiri nove izdvojiti najmanje 14.000 dinara. Postoji i opcija takozvanih guma za sva godišnja doba, koje su nešto skuplje od regularnih, ali se preporučuju isključivo za gradsku vožnju.

Ostale vesti iz ove kategorije