RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Fudbalerke Spartaka ubedljivo savladale Vojvodinu

Vlado Šućur | 2. novembar 2020. | 11:02 | Sport

Fudbalerke Spartaka ubedljivo savladale Vojvodinu

Fudbalerke Spartaka savladale su Vojvodinu rezultatom 6 - 0 i tako napravile odličnu uvertiru pred prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona koji ih očekuje u sredu.

Od početka utakmice Spartak je nametnuo visok presing i težište igre preselio na polovinu gostujućeg kluba. Tijana Filipović je postigla prvi gol za Spartak već u sedmom minutu. Na drugi gol se čekalo gotovo pola sata, a glavni krivac je talentovana golmanka Vojvodine Jovana Đukić. Odličnim i blagovremenim intervencijama osujetila je nekoliko izglednih prilika.

U 15. minutu je zaustavila šut Sare Pavlović, u 17. je sprečila pokušaj Natalije Obradović iz neposredne blizine, a u 26. je preduhitrila Tijanu Filipović, vodećeg strelca u Super ligi Srbije za žene.

U 34. minutu Anastasija Ćirić je udvostručila prednost golubica na asistenciju Natalije Obradović.  Ista igračica je bila precizna i dva minuta kasnije za 3:0, a asistirala je Vesna Milivojević.

U 41. minuti u listu strelaca se upisala se i Vesna Milivojević pa se na odmor otišlo pri rezultatu 4-0.

Trener aktuelnih šampionki Boris Arsić se u drugom poluvremenu odlučio za maksimalan broj izmena kako bi sačuvao svežinu unutar tima za meč Lige šampiona. Priliku da zaigra dobila je i Gabrielle "Gaby" Farrell, novo lice u timu Spartaka.

Što se tiče prikazane igre u drugom poluvremenu, Spartak je i dalje bio dominantna ekipa, ali je i Voša imala par pokušaja preko svojih isturenih igračica. Na 5:0 povisila je Sara Pavlović na asistenciju Krstine Tanasković, a tačku na meč i konačnih 6:0 postavila je Tijana Matić.

Foto: ŽFK Spartak

Ostale vesti iz ove kategorije