RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nova ovlašćenja za komunalnu miliciju

Sanda Mileusnić | 6. novembar 2020. | 10:53 | Društvo

Nova ovlašćenja za komunalnu miliciju

U proteklih nekoliko meseci subotički komunalni milicajci imali su pune ruke posla. Otkako je u julu na snagu stupila Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije, njihov zadatak bio je i kontrolisanje sprovođenja ovih mera na terenu. Ipak, najviše pažnje posvećeno je odredbi koja propisuje radno vreme ugostiteljskih objekata.

Naš sagovornik dodaje  da je stanje koje su zaticali na terenu u velikoj meri bilo dobro i u skladu sa odredbama Naredbe. Ugostitelji su se pridržavali radnog vremena, pa ozbiljnijih odstupanja, odnosno nepoštovanja mera nije bilo. Izuzetaka ipak ima.

Komunalni milicioneri bi uskoro mogli da dobiju i šira ovlašćenja za sankcionisanje. U skladu sa Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je Vlada Srbije juče odobrila, predviđeno je da i komunalna milicija dobije ovlašćenje za sprovođenje mera Zakona, što bi između ostalog značilo i mogućnost izricanja kazni  fizičkim licima zbog nenošenja maski. Sve ovo će se uskoro naći i pred poslanicima Narodne skupštine.

Ostale vesti iz ove kategorije