RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Fudbalerke Spartaka protiv NSA Sofie u Ligi šampiona

Vlado Šućur | 9. novembar 2020. | 13:29 | Sport

Fudbalerke Spartaka protiv NSA Sofie u Ligi šampiona

Protekle nedelje, žrebom održanim u Evropskoj kući fudbala u Nionu, određene su kvalifikacione grupe za prolaz među 32 najbolje ekipe u Evropi i plasman u završno takmičenje Lige šampiona. UEFA je poštujući epidemiološku situaciju, geografsku udaljenost kao i kvalitet klubova po osnovu koeficijenta, rasporedila 20 klubova učesnika u 5 kvalifikacionih grupa. ŽFK Spartak se našao u trećoj kvalifikacionoj grupi sa ekipama SFK 2000 Sarajevo (BIH), NSA Sofia (BUL) i WFC-2 Kharkiv (UKR).

Po propozicijama, Spartak nije mogao da se sastane sa prvakinjama BiH, pa su u izboru ostale samo prvakinje Bugarske i Ukrajine. Voljom žreba je odlučeno da ŽFK Spartak gostuje u Bugarskoj, a protivnik je NSA Sofia. tim Nacionalne sportske akademije "Vasil Levski", sa sedištem u glavnom gradu Bugarske, u Sofiji. Šampionke Srbije su se do sada dva puta sastale sa prvakinjama Bugarske, oba puta u okviru kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje.  Prvi put na domaćem terenu u Subotici u sezoni 2012/13 kada je  Spartak slavio rezultatom 7:0. Drugi susret je odigran u Kardifu pre četiri godine. Iz te utakmice naš tim je  a pobednik je ponovo bio isti zahvaljujući golovima Violete Slović i Alex Quincey (USA).

I pored toga što je Spartak mogao da izvuče i teže protivnike, u klubu ocenjuju da je dobra priprema meča najvažnija i da pristup mora biti kao i kada se igra protiv najboljih evropskih timova. Utakmica ŽFK Spartak - NSA Sofia igra se 18. ili 19. novembra u glavnom gradu Bugarske, u Sofiji. Tačan termin odigravanja utakmice određuje domaćin susreta.

Tekst je objavljen u okviru projekta "Sportvizija", koji je  sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Ostale vesti iz ove kategorije